dilluns, 27 de gener del 2014

Ivan Ruiz i Neus Carbonell presenten el llibre "No todo sobre el autismo"


 
De dreta a esquerra, Ivan Ruiz, Carmela Fortuny, Laura Canedo, Vicente Palomera i Neus Carbonell. //Laia Font 
La llibreria +Bernat ha acollit aquest dilluns 27 de gener la presentació del primer llibre que signen els psicoanalistes Ivan Ruiz i Neus Carbonell. 

A les vuit del vespre la sala de l'establiment era plena, i és que prop d'una cinquantena de participants s'hi han aplegat per conèixer i intercanviar opinions sobre el síndrome d'autisme i el seu tractament. 

Cal destacar la presència a l'acte de ponents com Camela Fortuny, directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, Vicente Palomera, psicoanalista i director de la col·lecció en la que s'englova el llibre, juntament amb Laura Canedo, també psicoanalista especialitzada en el camp del lacanianisme.

"És el llibre que necessitàvem", ha sentenciat Neus Carbonell, tot fent referència a l'acompanyament familiar, clínic, escolar i social dels nens autistes. De fet, només quatre mesos s'han exhaurit tots els exemplars de la primera edició.

A través de les gairebé 170 pàgines, els autors divulgen les explicacions que aporta el camp de la psicoanàlisi per justificar el comportament dels nens autistes, entenent el trastorn, segons Palomera, com "una posició radical respecte l'entorn". Un llibre que defuix les grans veritats i intenta obrir l'escletxa del "no a tot" en favor d'uns plantejaments més plurals, centrats en l'atenció de cada cas particular. 


Justament al dia de la presentació del seu llibre, el diari el Punt Avui publicava una entrevista feta a Ivan Ruiz, un dels dos autors del volum.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada